Everything is fine


uit Folk in Antwerpen

"Higgs Factory brengt folky pop en loopt daarvoor tussen de wegen die naar verschillende genres leiden, laveert over kruispunten tussen poëzie en protestsongs… Toch verdwalen ze niet. Ze brengen mooie, warme nummers waarmee ze de luisteraar meelokken in hun eigen muzikale wereld. En die wereld IS muziek: "

De muziek is de enige plaats waar ik vrij mijn ziel in een acceptabele vorm naar mijn medememens kan manifesteren. Het is een zegen om de muziek te ondergaan. In welke hoedanigheid dan ook. Als luisteraar of als componist. Zowel de melodie als de teksten komen uit mijn onderbewuste naar boven borrelen. Soms is het snel helder, soms duurt het wel een paar jaar. Als de melodie tekst heeft gekregen is het proces gedaan. Dan volgt de interactie met de toehoorder. Mijn songs zijn maatschappijkritisch en wel eens met een dubbele ondertoon. Symboliek is heerlijk in poëzie of lyrics. Zo kan ik dingen kwijt die niet direct duidelijk zijn. Als je de moeite neemt een paar keer te luisteren zal het wel doorsijpelen. Zo heb ik het graag...

De muziek is een collectief gebeuren, ingebed in het dna van het systeem. Planten, dieren, mensen en insecten trillen in het grote geheel en maken de facto muziek, of toch zeker klank. De harmonie van de klanken en later nog de woorden erbij geeft de mens vleugels. Muziek beweegt zich vanuit het midden naar buiten, en weer naar het midden volgens een metrum en een ritme.

C’est la vie, je te dis.


Bandleden


Jean-Battiste : zang, gitaar

Marc Wouters: bass

Inge Smeets : zang

Marianne Le Bruyn : zang

Wim Verdyck : gitaar


higgs mystery


HIGGS-FACTORY